Föreningen Våra danser Kurser Socialdans Show Shop Vinterlägret Arkiv Länkar

Vill du lära dig dansa?

Swingkatten ger regelbundet danskurser i Lindy Hop (jitterbug), balboa, boogie woogie och stepp. Dessutom arrangerar vi ofta temakurser med andra danser eller med olika specialinriktningar, t ex charleston, blues, akrobatik mm. Kursprogrammet varierar något mellan olika terminer.

Har du frågor eller funderingar kring en kurs, så kontakta Henrik Pedersen. Om du inte vill eller kan anmäla dig via webben så går det också bra att anmäla dig via telefon 073-731 64 26 eller e-post kurser@swingkatten.se

Förändring av swingkattens anmälningssystem

Denna termin har Lindykurserna fått ett nytt anmälningsförfarande jämfört med Total-systemet! Det nya förfarandet går till som följer: Du går nybörjar-, nybörjarmedel- och medel-nivån så många gånger att du känner att det materialet sitter ordentligt. Här kommer det inte vara någon bedömning från lärare utan vi litar på att du tar ditt eget ansvar för att du kan materialet på en nivå innan du går vidare till nästa.

När du har gått medelnivån så många gånger att du känner att allting är glasklart är det dags att söka till medelavancerad/avancerad. När du söker till dessa nivåer kommer du få gå på en audition och visa upp din dansnivå. Om du har tillräckligt hög dansnivå kommer du att placeras in i medelavancerad- eller avancerad-nivån. Om du inte bedöms ha tillräckligt hög dansnivå kommer du rekommenderas att gå om medelnivån samt få tips av närvarande lärare om vad man bör jobba på för att få tillräckligt hög dansnivå för att kunna gå i någon av de två högsta nivåerna.

Dansnivå är ett mått bland annat på din förmåga att föra eller följa, din kroppskontroll, rytmkänsla och förmåga att improvisera. För vissa tar det lång tid att höja sin dansnivå. Andra har hög dansnivå redan när de börjar på grundkursen. Dansnivån är således inte per automatik högre ju fler år man gått kurs i Swingkatten. Vår filosofi är att de reguljära kurserna bör ha en så homogen dansnivå som möjligt på deltagarna i varje undervisningsgrupp. Syftet är att deltagarna skall få material som nivåmässigt är så bra anpassat till dem som möjligt.

Bindande anmälan

En intresseanmälan är inte bindande. Övriga anmälningar är bindande. Om du redan gjort en intressanmälan måste göra en ny, riktig anmälan för att din anmälan ska vara giltig. Din anmälan räknas som bindande om den inte har avanmälts före sista anmälningsdagen. I de fall som kursanmälan kan göras även efter kursstart räknas anmälan som bindande om den inte har avanmälts före kl 12 senast en vardag före kursstart.

Om man avanmäler sig efter kursstarten eller inte har avanmält sig och inte kommer till kursen kommer vi ändå att skicka en räkning. Du har ju reserverat en plats som någon annan annars kunde ha fått.

Aktuella kurser

Klicka på aktivitetens namn för att läsa mer och eventuellt anmäla er direkt här på webbplatsen. Om inget händer då ni klickar på namnet eller ni av någon annan anledning inte kan slutföra anmälan här på webben så vänligen skicka istället ett mejl till kurser@swingkatten.se eller ring till 073-731 64 26 och meddela vilken aktivitet ni vill anmäla er till.

Rabatt på flear kurser

om du går fler än en terminskurs samma termin får du 50% rabatt på alla kurser utom den första!

Stepp Start Dag och tid   Lokal Ledare Anmälan
Knivsta, Stepp Grundkurs 16/2 Fre 18.30-19.15 8 ggr Segerstaskolans gymnastiksal, KNIVSTA Stängd
             
Boogie Woogie Start Dag och tid   Lokal Ledare Anmälan
Boogie Woogie grundkurs del 2 5/5 Kurs 11:00 - 16:30 lördag och söndag Kvarngärdesskolans stora gymnastiksal Anna G, Wiken Direkt (?)
Boogie Woogie grundkurs del 1 14/4 Kurs 11:00 - 16:30 lördag och söndag Kvarngärdesskolan Linda, Maria N Stängd
             
Bluesdans Start Dag och tid   Lokal Ledare Anmälan
Bluesdans del 2 - Öppen nivå 12/3 Mån 19.00-20.40 3 ggr Kvarngärdesskolans lilla gymnastiksal Olle, Hannah Stängd
Bluesdans del 1 - Nybörjarkurs 12/2 Mån 19.00-20.15 3 ggr Kvarngärdesskolans lilla gymnastiksal Olle, Helena A, Hannah Stängd
Bluesdans del 1 - Medelkurs 12/2 Mån 20.30-21.45 3 ggr Kvarngärdesskolans lilla gymnastiksal Olle, Helena A, Hannah Stängd
             
Balboa Start Dag och tid   Lokal Ledare Anmälan
Intresseanmälan - Balboa Swing Grundkurs Höstterminen 2018 10 ggr Ej ännu fastställd Intresse (?)
Inställd - Balboa Swing Grundkurs vt 2018 Ej ännu fastställd 10 ggr Ej ännu fastställd Intresse (?)
Balboa Swing Fortsättningskurs 5/4 Torsdagar 18:30-19:50 6 ggr Drabanten, Bangårdsgatan 13 Riikka & Mats S Efteranm. (?)

Webbanmälan tillhandahålls av SwingWeb

© Swingkatten   |   Mejla gärna frågor eller synpunkter till webbredaktion@swingkatten.se